3 200 000 kronor till diabetesforskarna i Lund

 In Uncategorized

Forget Foundation har för 2019 betalat ut 3,2 miljoner kronor från insamlingen Forget Diabetes till diabetesforskare vid Lunds Universitet. Därmed har projektet totalt erhållit 6,9 miljoner kronor från Forget Foundation.

Forskningsprojektet bedrivs vid Medicinska fakulteten, Lunds Universitet under ledning av Albert Salehi, forskare och docent i farmakologi. I prekliniska experiment har forskarna visat att det går att förhindra utvecklingen av sjukdomen. Fynden har under 2019 publicerats i den vetenskapliga tidskriften Cell Metabolism.

– Målet är att kunna ge substansen till nyupptäckta typ 2-diabetiker så att de insulin-producerande betacellerna kan behålla sin funktion. Eller ännu hellre, att ge det till prediabetiker för att förhindra utbrottet av typ 2-diabetes, säger docent Albert Salehi.

Recent Posts

Leave a Comment

Kontakta oss

Skicka ett meddelande så återkommer vi så snart vi kan. Ha en bra dag.

Not readable? Change text. captcha txt