Nu lanseras DiabetesNinja

 In Information

DiabetesNinja är en ny app för barn med diabetes typ 1. Forget Foundation har möjliggjort utvecklingen av appen genom en donation till Föreningen Farföräldrar med vänner mot barndiabetes. Appen blir ett viktigt verktyg för barnen, deras anhöriga, förskola och skola när det gäller att underlätta vård och kontroll av typ 1-diabetes.

– Jag letade efter en app som på ett enkelt och säkert sätt beräknade både blodsocker och kolhydrater, men det var alltid något som saknades. DiabetesNinja fyller de funktioner jag sökte och är väldigt enkel för både mig och mina föräldrar, men framförallt för min son August att använda. Det känns tryggt att kunna följa sitt barn under dagen när man lämnat över ansvaret till någon annan, säger Fredrik Hansson förälder till August 8 år med typ 1-diabetes.

– Att bidra till utvecklingen av ett hjälpmedel som kan underlätta tillvaron för de som berörs av typ 1-diabetes känns värdefullt och som ett riktigt beslut att ta. Det ligger i linje med vår pågående insamlingskampanj ”Forget Diabetes”som genomförs till förmån för diabetesforskning, säger Christer Paulsson, verksamhetschef för Forget Foundation.

Läs mer>>

 

Recommended Posts

Leave a Comment

Kontakta oss

Skicka ett meddelande så återkommer vi så snart vi kan. Ha en bra dag.

Not readable? Change text. captcha txt